uppdrag | 05 sep 2019

Setterwalls har biträtt Nalka Invest vid investering i Prototal Industries AB, en tjänsteleverantör av 3D-print och formsprutning för tillverkning av prototyper och lågvolymsserier

Responsive image

Setterwalls har biträtt Nalka Invest vid investering i Prototal Industries AB. Prototal är en tjänsteleverantör inom 3D-print och formsprutning för tillverkning av prototyper och lågvolymserier av olika plastkomponenter.

Grunden till Prototal lades inom Electrolux, som var först i Europa med en 3D-printer redan 1988. Prototal har en bred kundbas, från mindre start-ups till stora nordiska industribolag inom en rad olika branscher, bland andra medicinteknik, fordon, flygteknik och industriella maskiner. Bolaget har en flexibel produktionsmodell som innefattar ett flertal olika tekniker och tillverkar även unika formverktyg i aluminium för många kunder. Prototal har 175 medarbetare och fyra produktionsanläggningar i Norden: Jönköping, Ystad, Götene och Levanger. Huvudkontoret ligger i Jönköping och bolaget har också ett säljkontor i Oslo.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.