uppdrag / 14 dec 2021

Setterwalls har biträtt Nordic Food Group i samband med försäljningen av Trensums Food till Fazer-koncernen

Responsive image

Setterwalls har biträtt Nordic Food Group, ett dotterbolag till Profura AB, i samband med ingående av avtal avseende försäljningen av samtliga aktier i Trensums Food till Fazer-koncernen.

Nordic Food Group, ägare till samtliga aktier i Trensums Food, har den 9 december 2021 träffat avtal avseende överlåtelse av samtliga aktier i Trensums Food till Fazer-koncernen. Trensums Food omsatte under räkenskapsåret 2020/2021 MSEK 780. Profura är majoritetsägare i Nordic Food Group. Trensums Food är ett tillväxtföretag och en ledande aktör inom flytande växtbaserade livsmedel med havredryck som huvudfokus. Företaget var först i världen med kommersiell produktion av havredryck och säljer idag sin havredryck till stora delar av världen.

Under de senaste åren har Trensums Food gjort investeringar i utökad kapacitet på basen av en stark efterfrågan som även fortsätter öka, något som enligt pressmeddelande på Profura ABs hemsida, skapar förutsättningar för ytterligare tillväxt framöver. Fazer-koncernens förvärv av samtliga aktier i Trensums Food är föremål för konkurrensprövning av Konkurrensverket. Transaktionens genomförande och äganderättens övergång förväntas kunna genomföras under första kvartalet av 2022.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.