uppdrag / 11 jan 2021

Setterwalls har biträtt Polygiene i samband med private placement och förvärvet av Addmaster

Responsive image

Setterwalls har biträtt Polygiene AB (”Polygiene”) vid förvärvet av det brittiska additivbolaget Addmaster Holdings Limited. I samband med förvärvet har Polygiene även genomfört en riktad nyemission om cirka 280 miljoner kronor till ett antal svenska och internationella investerare.

Förvärvet omfattar samtliga utestående aktier i Addmaster Holdings Limited, en ledande global leverantör inom antibakteriella additiv för hårda ytor. Köpeskillingen i förvärvet uppgick till totalt cirka 374 miljoner kronor som erlades dels genom en kontant likvid om cirka 249 miljoner kronor, dels en apportemission av nyemitterade aktier i Polygiene, motsvarande ett värde om cirka 125 miljoner kronor.

Som en del i finansieringen av förvärvet har Polygiene genomfört en private placement om cirka 280 miljoner kronor genom en riktad nyemission av cirka 10,3 miljoner aktier till ett pris om 27,30 kronor per aktie. Nyemissionen riktades till ett antal svenska och internationella investerare och teckningskursen fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande.

Polygiene är en världsledande leverantör av luktkontroll och stays fresh-lösningar för kläder, utrustning och andra material. Polygiene har sitt huvudkontor i Malmö och är listat på Nasdaq First North Growth Market. Mer information om förvärvet och Polygiene finns på bolagets hemsida.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.