uppdrag | 01 sep 2022

Setterwalls har biträtt Pulsen Group i samband med försäljning av Pulsen Integrations IAM-verksamhet och återinvestering i European ID Security

Responsive image

Pulsen Integration har överlåtit sin verksamhet inom identitets- och behörighetshantering (IAM) till ID North och gått in som delägare i moderbolaget European ID Security.

Sammantaget har Pulsen Integration mer än 20 års erfarenhet av informationssäkerhet och effektiva integrationslösningar och har hjälpt ett stort antal kunder, såväl inom den offentliga som den privata sektorn, att ta ett helhetsgrepp kring identitets- och åtkomsthantering genom smarta och hållbara lösningar. Detta arbete kommer fortsätta när Pulsen Group och European ID Security nu tillsammans satsar på att bredda erbjudandet inom identitets- och behörighetshantering och bli marknadsledare inom såväl offentlig som privat sektor.

”Pulsen Group har lång erfarenhet av att driva och utveckla företag inom IT och tech-sektorn, inte minst inom cybersäkerhet. Därför ser vi det som självklart att som en aktiv ägare bidra med vår erfarenhet och kompetens för att European ID Security ska bli en europeisk marknadsledare inom identitets- och behörighetshantering”, säger Jonus Bartholdson, VD för Pulsen Group.

Setterwalls har varit legal rådgivare i samband med överlåtelsen som genomfördes genom dels en inkråmsöverlåtelse av IAM-verksamheten i Pulsen Integration AB och dels en överlåtelse av samtliga aktier i det finska systerbolaget Pulsen Integration Oy.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.