uppdrag | 03 feb 2023

Setterwalls har biträtt Qvantum Industries vid kapitalanskaffning om 460 miljoner kronor

Responsive image

Setterwalls biträdde Qvantum Industries i samband med att bolaget i sin serie B-runda tog in totalt 460 miljoner kronor. Rundan leddes av Thomas von Koch, tidigare VD för EQT, och IMAS Foundation, en stiftelse anknuten till IKEA-sfären.

Qvantum har producerat och utvecklat högkvalitativa värmepumpar och energisystem sedan 1993 och tillhandahåller värmepumpar med en unik mjukvara som gör det enklare minska koldioxidutsläppen från uppvärmning och kylning i stadsmiljöer. Idag utvecklar företaget nästa generations modulära värmepumpar avsedda även för att kopplas till de energinät Qvantum utvecklar för tätbebyggda områden i Europas städer – 5:e generationens fjärrvärme. Qvantums teknologi gör att värmepumpen blir en del av en hållbar och skalbar lösning för områden med hög energidensitet – städer över hela Europa.

Med finansieringen från B-rundan avser Qvantum att färdigställa sin nya fabrik i Åstorp med kapacitet att producera 50 000 värmepumpar per år. Dessutom kommer man att lansera nästa generations modulära värmepumpar, med naturligt köldmedia, på kontinenten.

I finansieringsrundan, som till sin helhet bestod av nyemitterade aktier, deltog utöver IMAS Foundation och Thomas von Koch även ett antal andra välrenommerade investerare och industriella aktörer inom greentech.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.