uppdrag | 31 aug 2021

Setterwalls har biträtt Serneke vid ingående av joint venture med Balder för utvecklande av tre kvarter i Karlastaden innehållande 450 bostäder, handel och kontor

Responsive image

Setterwalls har biträtt Serneke vid ingående av joint venture med Balder för utvecklande av tre kvarter i Karlastaden. Kvarteren kommer att omfatta totalt 45 000 kvadratmeter BTA och i huvudsak cirka 450 bostäder men även handel, butiker och kontor. Bostäderna avses att upplåtas med bostadsrätt.

Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 558 miljoner kronor och i affären ingår även kommande entreprenader för Serneke som, beroende på den kommande utvecklingen av fastigheterna, har ett ordervärde om cirka 1,5 miljarder kronor. Byggnaderna i kvarteren kommer enligt initiala planer att byggas med mellan 7 och 27 våningar. Byggnationen kommer enligt planen att påbörjas under 2022 med beräknad start av inflyttning under 2024.

Karlastaden är en ny stadsdel under utveckling i Göteborg som kommer att bestå av åtta kvarter. Området kommer att inrymma cirka 2 000 lägenheter samt kontor, butiker, skola, med mera. I området håller Serneke även på att uppföra Karlatornet som med sina 245 meter kommer bli Nordens högsta byggnad och ett nytt landmärke i Göteborg.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.