uppdrag / 22 feb 2022

Setterwalls har biträtt Småkraft AS i samband med dess dotterbolags förvärv av en vattenkraftsportfölj från Tekniska verken i Linköping AB (publ) omfattande 22 kraftverk

Responsive image

Setterwalls har biträtt Småkraft AS, som genom sitt nybildade svenska dotterbolag Småkraft AB har förvärvat en vattenkraftsportfölj från Tekniska verken i Linköping AB (publ) bestående av 22 kraftverk i bl.a. Småland, Katrineholm, Kinda samt i trakterna av Åtvidaberg och Söderköping.

Småkraft är Norges största operatör av småskalig vattenkraft och har en portfölj omfattande mer än 160 vattenkraftverk, med en årlig effekt på över 1.7 TWh. Bolaget ägs av långsiktiga fonder förvaltade av det tyska investmentbolaget Aquila Capital. APG, ett nederländskt pensionsbolag, är majoritetsägare i Småkraft.

Småkraft har en vision om att skapa förnyelsebara värden för nästkommande generationer och ser den svenska marknaden som utmärkt för att utnyttja sin expertis på ett hållbart sätt. Förvärvet passar väl in i Småkrafts profil och bolaget ser det aktuella förvärvet, innefattande 22 driftsatta vattenkraftverk, som en bra plattform att bygga vidare på i regionen Östergötland/Småland. Setterwalls biträdde Småkraft i alla led av transaktionen.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.