uppdrag | 02 nov 2021

Setterwalls rådgivare till det globala finansiella ratinginstitutet Moody’s vid förvärvet av Bogard AB, en ledande leverantör av data och information om politiskt utsatta personer (PEP) i Norden

Responsive image

Setterwalls har biträtt det finansiella ratinginstitutet Moody’s i förvärvet av Bogard AB, en ledande leverantör av data och information om politiskt utsatta personer (PEP) i Norden. Förvärvet stödjer Moody’s förmåga att hjälpa kunder att utföra Know Your Customer (KYC) undersökningar och identifiera PEP enligt penningtvättsregler.

Bogard täcker över 17 000 PEP och närstående i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bolaget samlar in, förfinar och uppdaterar databas med hjälp av olika källor, inklusive skattemyndigheter, företags- och fastighetsregister och andra kataloger i Norden.

Moody’s med ett börsvärde på 70 miljarder USD noterat på NYSE är ett globalt finansiellt ratinginstitut som spelar en nyckelroll på internationella kapitalmarknader. Med över 13 000 anställda i mer än 40 länder kombinerar Moody’s internationell närvaro med lokal expertis.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.