byrånyhet | 10 dec 2019

Setterwalls i Göteborg expanderar och förstärker med två nya delägare

Responsive image

Setterwalls i Göteborg har utsett advokaterna Linnea Ljung och Bo Berndtsson till nya delägare vid byråns Göteborgskontor inför 2020. Setterwalls stärker därmed sin position och kapacitet som marknadsledande rådgivare inom de expansiva och samhällsaktuella områdena miljö- och energi samt inom Compliance & Investigations.

Linnea Ljung startade på byrån i maj 2018. Hon kom då närmast från Mannheimer Swartling där hon sedan 2008 arbetat med miljörättsfrågor på byråns Göteborgskontor – och även med bevakning av EU:s miljörätt på kontoret i Bryssel.

–  Det känns väldigt roligt och spännande att få förtroendet att gå in som delägare och bidra till byråns fortsatta utveckling. Vårt samhälle står inför flera miljömässiga utmaningar som kräver omställning i alla led. Behovet av miljörättslig rådgivning kommer därför att öka hos företagen, berättar Linnea Ljung. 

Linnea tillägger, – Jag är stolt över att tillsammans med mina delägarkollegor på Setterwalls få leda ett branschledande miljörättsteam som kan bistå med rådgivning inom hela det miljö- och energirättsliga fältet.  

Bo Berndtsson kom till Setterwalls i januari i år. Innan dess var han under nio år Chief Compliance Officer på AB Volvo med ansvar för att bygga upp och driva Volvokoncernens aktiviteter och program för att motverka korruption, överträdelser av konkurrenslagstiftningen och sanktionslagstiftningen liksom för Volvokoncernens omfattande projekt för att följa den nya personuppgiftslagstiftningen, GDPR. Inför sitt nya uppdrag säger Bo:

–  Jag är glad och ödmjuk inför uppgiften att gå in som delägare och få möjlighet att bidra till byråns utveckling. Vi ser en stark utveckling och stora möjligheter framöver inom Compliance & Investigations. Jag ser fram emot att få leda arbetet med att utveckla denna verksamhet framgångsrikt under kommande år.

– Vi ser ökade krav när det gäller anti-korruptionsarbete, penningtvätt, företagsbot m.m. och här kommer helt klart finnas ett växande behov i näringslivet kring dessa frågor framöver. Vi kommer att fortsätta att utveckla byrån och vårt starka erbjudande för att möta detta växande behov, avslutar Bo.

– I takt med att samhällets medvetenhet och krav ökar inom dessa båda områden ser Setterwalls också en ökad efterfrågan på juridisk rådgivning. Vi är därför både stolta och glada att kunna förstärka vår delägarorganisation med Linnea och Bo som med sin kunskap och erfarenhet blir ett värdefullt tillskott, inte bara för Göteborgskontoret utan för hela Setterwalls, säger Minna Skyman, CEO Setterwalls i Göteborg.

Setterwalls är en av Sveriges ledande advokatbyråer med 260 medarbetare, varav 190 jurister. Byrån har erfarna specialister inom alla affärsjuridiska områden och en gedigen erfarenhet av de flesta branscher. Setterwalls olika specialistteam företräder många av Sveriges och världens ledande företag, institutioner och riskkapitalbolag.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.