event / 17 jun 2022

Miljöprövning och energiomställning – vad kom Miljöprövningsutredningen fram till?

Responsive image

Resultatet av Miljöprövningsutredningen presenteras inom kort och fredagen den 17 juni gästar Peter Ardö, utredningens särskilda utredare och chefsrådman vid Mark- och miljödomstolen i Växjö, Setterwalls och AFRYs lunchwebbinarium. Missa inte denna möjlighet att ta del av Peter Ardös analys och sammanfattning av innehållet i den då nypublicerade utredningen.

Vi inleder sommaren med att, inom ramen för vår och AFRYs webbinarieserie om energi, presentera insikter och slutsatser av Miljöprövningsutredningens arbete. Ett extrainsatt lunchwebbinarium fredagen den 17 juni inleds med att Peter Ardö berättar om huvuddragen i utredningens betänkande som då överlämnats till regeringen. Därefter diskuterar representanter från Setterwalls och AFRY tillsammans med Peter Ardö vad resultatet kommer att innebära för verksamheter som behöver miljötillstånd och vilken effekt förslagen kan förväntas få för energiomställning.

Intresset för miljötillståndsprövningar är stort och utredningen väntas visa vägen för de ändringar och åtgärder som krävs för att uppnå en modernare och mer effektiv miljöprövning. Även frågor om förändringar i nuvarande miljöprövningssystem som bidrar till en grön omställning finns på agendan. Förra året gästade Peter Ardö vår webbinarieserie och redogjorde då för frågeställningar och utmaningar som Miljöprövningsutredningen stod inför. Nu får vi höra om resultatet.

  • Fredag 17 juni
  • Kl. 11:30-12:50
  • Digitalt

Vi hälsar dig varmt välkommen till detta högaktuella ämne. Webbinariet är kostnadsfritt och allt du behöver göra är att anmäla dig via länken här nedan.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.