event | 18 jan 2024

Setterwalls bjuder in till Skatteseminarium i Malmö

Responsive image

Setterwalls bjuder in till skatteseminarium och efterföljande mingel den 18 januari 2024 från kl. 14:30 i våra lokaler på Stortorget 23, Malmö.

2023 har inneburit ett försvagat konjunkturläge samt en hög inflation samt stigande räntor. Detta har medfört att företag har varit tvungna att se över sina finansieringsstrukturer, inte minst från ett skatteperspektiv. Setterwalls skatteexperter går under eftermiddagen igenom relevanta skattefrågor till följd av detta och vi kommer även att presentera nyheter på inkomstskatte-, moms- och punktskatteområdet.

Program

Del 1: Nyheter på inkomstskatteområdet och skattefrågor i rådande konjunkturläge

  • 14:30 – 14:45 Välkommen! Registrering och fika.
  • 14:45 – 15:05 Nyheter på inkomstskatteområdet: Vi går igenom de viktigare nyheterna på det inkomstskatterättsliga området.
  • 15:05 – 15:45 Skattefrågor i rådande konjunkturläge: Vi går igenom frågor om (a) aktieägartillskott och omvandling av koncerninterna fordringar, (b) omförhandling av lån och frågor om ackord och (c) inkomstskatterättslig och momsrättslig hantering av kundförluster och obetalda fakturor.
  • 15:45 – 16:00 Paus och kaffe.

Del 2: Nyheter på moms- och punktskatteområdet samt skattefrågor i högräntemiljö

  • 16:00 – 16:20 Nyheter på moms- och punktskatteområdet: Vi går igenom de viktigare nyheterna på moms- och punktskatteområdet.
  • 16:20 – 17:00 Skattefrågor i högräntemiljö: Vi går igenom frågor om (a) avdragsrätt för räntekostnader, (b) koncerninterna lån (från ett nationellt och internationellt perspektiv) och vanliga fallgropar och hur dessa kan hanteras, samt (c) skattefrågor vid projekt- och förvärvsfinansiering.

Del 3: Mingel och nätverkande

  • 17:00 – 19:00 Mingel med dryck och tilltugg.

Eventet är kostnadsfritt och har begränsat antal platser (eventet sänds inte digitalt).

Välkommen med din anmälan redan idag!

Kontakt:

Verksamhetsområde:

Skatterätt

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.