event | 11 jun 2024

Webbinarium: Genomgång av 3:12-kommitténs förslag om ändring av skattereglerna för fåmansföretag

Responsive image

Den förra regeringen gav den 25 maj 2022 en kommitté i uppdrag att se över de nuvarande särskilda reglerna för utdelning och kapitalvinst på andelar i fåmansföretag, de s.k. 3:12-reglerna (även kallade FÅAB-reglerna), i syfte att förenkla dem samt lämna förslag på lagändringar. Genom tilläggsdirektiv utökade den sittande regeringen utredningens uppdrag till att även se över bl.a. hur reglerna ytterligare kan främja entreprenörskap och underlätta ägarskiften samt effektivisering av de särskilda bestämmelserna om skattelättnader för personaloptioner, s.k. kvalificerade personaloptioner. 

Välkommen till ett webbinarium med Setterwalls skattespecialister om 3:12-kommitténs förslag om ändring av skattereglerna för fåmansföretag. Under denna timme går vi igenom utredningen samt vilka skatteeffekter och möjligheter förslaget innebär för företagen och dess ägare. Förslaget väntas presenteras av kommittén den 3 juni 2024.

  • Datum och tid: 11 juni kl. 12:00 till 12:45
  • Digital sändning, länk skickas ut separat
  • Webbinariet är kostnadsfritt

Setterwalls skattegrupp har omfattande kunskap och stor erfarenhet av rådgivning inom frågor relaterade till fåmansföretag, ägarstrukturer och ägarskiften, samt incitamentsprogram med kvalificerade personaloptioner. Välkommen att kontakta oss med frågor och om hur 3:12-utredningen kan komma att påverka ert företag.

Har du frågor inför webbinariet är du välkommen att kontakta Tova Hejll (se nedan) på förhand. Välkommen med din anmälan och tipsa gärna dina kontakter!

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.