uppdrag | 03 nov 2020

Setterwalls biträder Coop i samband med uppförande av nytt automatiserat centrallager

Responsive image

Setterwalls har sedan juli 2019 biträtt Coop i samband med livsmedelskedjans uppförande av ett nytt automatiserat centrallager. Det nya lagret, med en sammanlagd yta på 110 000 kvm och som innebär investeringar i miljardklassen för Coop, kommer att vara beläget i Eskilstuna Logistikpark. Genom det nya varulagret kommer Coop att kunna hantera distributionen av varor till 800 butiker runt om i Sverige.

I projektet har Setterwalls förhandlat och upprättat Coops avtal med SSI Schäfer för köp och installation av en robotbaserad automationslösning som kommer att bli en av världens största. Automationen kommer att utgöras av två separata robotområden med varsitt skyttelsystem för kyl- respektive torrvaror. Entreprenadavtalet mellan Coop och SSI Schäfer är baserat på FIDIC 2017 Yellow Book, ett standardavtal som ofta används i större internationella entreprenad- och anläggningsprojekt. FIDICs standardavtal är mycket välskrivna men bygger delvis på andra principer än svenska standardavtal och innehåller bl.a. strikta formaliakrav kring entreprenörens rätt till tidsförlängning och kostnadskompensation.

För uppförandet av lagerbyggnad och infrastruktur, inklusive industrispår, har Coop som totalentreprenör kontrakterat Tommy Allström Byggproduktion AB. Setterwalls har bistått Coop vid förhandlingar och upprättande av ett totalentreprenadkontrakt enligt ABT 06.

Coops nya centrallager beräknas tas i drift under andra halvåret 2024.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.