uppdrag | 08 sep 2022

Setterwalls biträder IT-konsultbolaget Knowit vid förvärv av managementkonsultbolaget Ascend Consulting AB och Ionic Consulting AB och blir efter förvärvet del av Knowits affärsområde Insight

Responsive image

Ascend och Ionic verkar främst inom den privata sektorn med fokus på att stötta företag att nå ökad lönsamhet och högre affärsvärde. Bolagen har etablerade och långsiktiga relationer med flera större globala kunder, som Ericsson och Sandvik och har en unik förmåga att kombinera strategi med operativ genomförandekraft. Detta i kombination med en hög kompetens inom ny teknologi, som exempelvis molnlösningar, innebär att samgåendet med Knowit skapar ett unikt och starkare erbjudande för både kunder och medarbetare. 

Knowit Insight hjälper företag och organisationer att utvecklas och optimera sina affärsmodeller genom att stötta kunder specifikt inom områden som förändringsledning, affärsstrategi, verksamhetsutveckling, och cybersäkerhet. Ascend grundades 2014 och har sedan dess haft en stabil utveckling. Samtliga fyra grundare kvarstår i bolaget efter samgåendet med Knowit.

Förvärvet är beräknat att slutföras i månadsskiftet september/oktober och verksamheten inom Ascend och Ionic kommer successivt att integreras under varumärket Knowit.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.