uppdrag | 03 maj 2021

Setterwalls biträder Qlife Holding i samband med private placement om 90 miljoner kronor

Responsive image

Qlife Holding AB har genomfört en private placement om cirka 90 miljoner kronor genom en riktad emission av 2 132 271 aktier till ett pris om 42 kronor per aktie.

Qlife Holding är ett medicintekniskt bolag fokuserat på klinisk biomarkörtestning av helblod. Bolagets produkter gör det möjligt att utföra tester hemma i stället för i vården, vilket underlättar tillgången till blodprov som kan främja monitorering av viktiga parametrar och bidra till bättre behandling. Qlife Holding har sitt huvudkontor i Helsingborg och är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

Emissionen riktades främst till strategiska och institutionella investerare och teckningskursen fastställdes genom en marknadssondering samt en förhandling och överenskommelse med de teckningsberättigade investerarna. Emissionslikviden om cirka 90 miljoner kronor kommer att användas för att finansiera en kraftig uppskalning av produktionskapaciteten och till forskning och utveckling, vilket inkluderar investeringar i nya test och regulatoriskt arbete för att godkänna nya test. 

Setterwalls har varit legal rådgivare till Qlife Holding i samband med transaktionen.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.