uppdrag | 23 jan 2020

Setterwalls biträder Serneke i försäljning av majoritetsandel i Karlatornet till Oaktree Capital Management

Responsive image

Setterwalls har agerat rådgivare till Serneke i samband med att Oaktree Capital Management kliver in som ny investerare och majoritetsägare i Karlatornet-projektet. Projektvärdet uppskattas överstiga 6 miljarder kronor.

Oaktree Capital Management förvärvar 80 procent av Karlatornet-projektet. Serneke fortsätter som huvudentreprenör i projektet och ingår avtal om totalentreprenad med ordervärde på drygt 3 miljarder kronor, vilket kommer att inkluderas i Sernekes orderingång i det kvartal affären slutförs. Transaktionen förväntas ha positiv effekt på rörelseresultatet samt generera positivt kassaflöde.

Oaktree är ett internationellt investeringsbolag med verksamhet i 14 länder världen över och huvudkontor i Los Angeles. Oaktree har stor erfarenhet av att utveckla högklassiga fastighetsprojekt och ett totalt förvaltat kapital om cirka 120 miljarder dollar.

Karlatornet blir med sina 245 meter och 73 våningar Nordens högsta byggnad. Byggnaden som inklusive tillhörande podium  kommer att inrymma mer än 600 lägenheter, kontors- och retaillokaler om ca 8 000 kvadratmeter, ett Clarion-hotell med 300 rum och ett observatorieplan kommer att bli ett nytt landmärke för såväl Göteborg som Sverige. Sammanlagt innehåller Karlatornet mer än 95 000 kvadratmeter ytor och det totala projektvärdet uppskattas överstiga 6 miljarder kronor.

Skyskrapan har ritats av Skidmore, Owings & Merrill som har varit involverade i flera av världens mest kända byggnaden som exempelvis Burj Khalifa i Dubai och One World Trade Center i New York.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.