uppdrag | 31 maj 2024

Setterwalls har biträtt Catena vid förvärv av nybyggda logistikanläggningar för 2,4 miljarder kronor i Landskrona

Responsive image

Catena har tecknat avtal med DSV Road Holding A/S om förvärv av en fastighet i Landskrona via en bolagsaffär. Tillträde till fastigheten sker i samband med avtalstecknande.

Setterwalls har med framgång biträtt Catena i förvärvet av två nybyggda logistikanläggningar i Landskrona med ett underliggande fastighetsvärde om 2,4 miljarder. Genom denna transaktion, som genomfördes som en bolagsaffär utökar Catena sitt fastighetsbestånd med en betydande logistikyta och stärker sin närvaro i en av Sveriges mest strategiska transportkorridorer.

Den aktuella fastigheten, Örja 1:22, är belägen i direkt anslutning till E6/E20 och omfattar en tomtyta på cirka 274 000 kvadratmeter och med en uthyrningsbar yta på över 180 000 kvadratmeter, fördelade på två toppmoderna logistikanläggningar.

Förvärvet genomförs som en sale-and-leaseback-transaktion där DSV i samband med transaktionen tecknar ett 11-årigt hyresavtal med Catena.

Anläggningarna kommer att certifieras enligt BREEAM Excellent, på taken finns större solcellsanläggningar med en total kapacitet om 14 MWp, installerade av hyresgästen, vilket bidrar till en grönare energiförsörjning och stödjer Catenas ambitioner inom förnybar energi.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.