uppdrag / 18 jun 2021

Setterwalls har biträtt Hexicon och Pareto Securities AB i samband med Hexicon AB:s listning på Nasdaq First North Premier Growth Market

Responsive image

Setterwalls har biträtt Hexicon AB (publ) (”Hexicon“ eller “Bolaget”) och Pareto Securities AB i samband med Hexicons listning på Nasdaq First North Premier Growth Market. Hexicon utvecklar flytande vindkraftsparker och har en egen teknologi för flytande plattformar för två turbiner. Första handelsdag blir idag den 18 juni.

Erbjudandet riktas till allmänheten i Sverige och till institutionella investerare i Sverige och utomlands. Teckningskursen är 3 kronor per aktie, vilket motsvarar ett börsvärde för Bolagets aktier på 788 miljoner kronor före erbjudandet. Erbjudandet omfattar en nyemission om 300 miljoner kronor och inkluderar även en övertilldelningsoption, som vid fullt utnyttjande, innebär att erbjudandet motsvarar 345 miljoner kronor.

Hexicon är en projektutvecklare av flytande vindkraftsparker och utvecklar en egen teknologi för flytande plattformar för två turbiner. Bolaget har under de senaste åren etablerat en marknadsposition på nyckelmarknader så som Sydkorea, Skottland, Sverige, Spanien, Sydafrika och Irland. I takt med det ökande energibehovet världen över är Hexicon således väl positionerat för att genom Bolagets tjänster bidra till en hållbar elförsörjning och därmed kunna vara delaktiga i den globala utvecklingen av havsbaserad förnybar energi.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.