uppdrag | 13 jul 2021

Setterwalls har biträtt K2A vid förvärv av bostadsfastigheter för sammanlagt 1,25 miljarder kronor

Responsive image

Setterwalls har biträtt K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB (publ) vid förvärv av tre nybildade bostadsfastigheter i Växjö och en bostadsfastighet i Norrtälje. Det sammanlagda fastighetsvärdet uppgår till cirka 1,25 miljarder kronor.

Setterwalls har biträtt K2A vid förvärv av tre nybildade bostadsfastigheter i Växjö för sammanlagt 716 miljoner kronor av Peab. På fastigheterna ska sammanlagt 334 hyresbostäder samt varmgarage uppföras. Setterwalls har även biträtt K2A vid förvärv av en bostadsfastighet i Norrtälje för 550 miljoner kronor av Slättö. På fastigheten ska 191 hyresbostäder, tre lokaler samt varmgarage uppföras.

Båda projekten ska miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver och båda förvärven sker genom s.k. forward purchase/commitment innebärande att Peab respektive Slättö ansvarar för att finansiera och färdigställa hyresbostäderna och K2A tillträder bostadsfastigheterna vid färdigställandet.

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB (publ) är ett grönt bostadsbolag med fokus på långsiktigt ägande och förvaltning av hyreslägenheter, studentbostäder och samhällsfastigheter. K2A är noterat på Nasdaq Stockholm.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.