uppdrag | 06 sep 2019

Setterwalls har biträtt National General i samband med försäljning av det svenska försäkringsbolaget Euro Accident

Responsive image

National General Holdings Luxembourg, ett dotterbolag till National General Holdings Corp., har ingått avtal om försäljning av det svenska försäkringsbolaget Euro Accident till en grupp investerare under ledning av Impilo, ett investmentbolag inriktat på nordiska investeringar inom healthcare-sektorn. Transaktionen, som är villkorad av sedvanliga tillträdesvillkor och myndighetsgodkännanden, förväntas slutföras i slutet av 2019 eller i början av 2020.

National General-koncernen, med huvudkontor i New York, tillhandahåller specialförsäkringslösningar inom en rad områden såsom person- och tjänstebilsförsäkring, hemförsäkring, allriskförsäkring, husvagns- och husbilsförsäkring, motorcykelsförsäkring, kompletterande sjukförsäkring samt andra nischförsäkringsprodukter. Moderbolaget National General Holdings Corp. är noterat på NASDAQ.

Euro Accident är ett svenskt livförsäkringsbolag med 1,4 miljarder kronor i årlig premievolym, 300 000 försäkrade fördelade på 35 000 företag och över 230 medarbetare på kontor i Göteborg, Malmö, Stockholm, Växjö och Örnsköldsvik, samt en filial i Köpenhamn.

Euro Accident är en ledande specialist inom hälso- och sjukvårdsrelaterade försäkringslösningar och tillhandahåller ett omfattande utbud av sjukförsäkringsalternativ och vårdtjänster. Euro Accident, som har växt med över 20% per år i tio år, har varit en del av National General-koncernen sedan 2013.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.