event / Göteborg / 23 feb 2023

Boklansering och föredrag med inriktning mot insolvens och internationella frågor

Responsive image

Det är många som bedömer att vi går mot en tillfälligt svagare konjunktur i Europa. I ett sådant läge kan vi också förvänta oss att antalet företag som rekonstrueras eller går i konkurs ökar. För fordringsägare och ägare uppstår en dragkamp om tillgångarna. Så fort ett företag har tillgångar av någon betydelse i mer än ett land, blir internationella regler om sakrätt och hantering av insolvensförfaranden betydelsefulla. Vid detta föredrag kommer vi att ta upp internationella Europeiska aspekter på denna typ av frågor.

Professor Claes Martinson kommer att tala över temat ”How the Scandinavian legal approach differs from the European approaches” med inriktning på äganderätt/sakrätt.

Kenneth Nilsson, Setterwalls Advokatbyrå i Göteborg, kommer därefter att presentera huvuddragen i EU:s insolvensförordning från 2015 utifrån den lagkommentar till förordningen som han nyss har författat och som ges ut på JP Förlag. Kenneth kommer att översiktligt presentera förordningens centrala begrepp och funktionssätt och med fokus på samordning av insolvensförfaranden som konkurs och företagsrekonstruktion.

Du som kommer ges också chansen att delta i ett quiz. De tre första mottagna rätta svaren kommer att leda till vinst av Kenneths bok.

NÄR? den 23 februari, kl. 15:00, eftermiddagsfika serveras
VAR? Setterwalls Advokatbyrå, Sankt Eriksgatan 5 i Göteborg
OSA? senast den 20 februari

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.