uppdrag / 18 dec 2023

Setterwalls biträder SEB Private Equity och övriga aktieägare vid försäljning av Sesol

Responsive image

Setterwalls biträder SEB Private Equity och övriga aktieägare vid riskkapitalbolaget Nordic Capitals förvärv av en majoritetsandel i Sesol AB, en ledande och snabbt växande installatör av solceller, batterier och elbilsladdare.

Sesol är en svensk solcellsinstallatör som erbjuder solceller, batterier och elbilsladdare till villor, lantbruk och företagsfastigheter. Bolaget grundades 2019 och har sedan dess snabbt vuxit till att idag vara ett av Sveriges ledande bolag inom solcellsinstallation. Idag har bolaget över 1 000 anställda, utspridda på 14 orter i Sverige, och en omsättning som under 2023 beräknas uppgå till närmare 3 miljarder kronor.

Bolagets grundare och ledning kommer, i partnerskap med Nordic Capital, att fortsatt vara verksamma i bolaget och därmed vara del av den fortsatta resan mot ytterligare tillväxt och expansion. Transaktionen förväntas slutföras under första kvartalet 2024, efter erhållande av sedvanliga myndighetsgodkännanden. För mer information, vänligen se parternas pressmeddelande.

Aktieägarna biträds även av Wistrand Advokatbyrå, Svalner och Deutsche Bank.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.