uppdrag | 25 mar 2020

Setterwalls har biträtt Norddeutsche Landesbank Girozentrale (Nord) LB vid 37 MEUR refinansieringen av 94MW vindkraftsportföljen VindIn

Responsive image

Setterwalls har biträtt banken Norddeutsche Landesbank Girozentrale (Nord) LB vid den företags-PPA stödda 37 miljoner euro refinansieringen av NTR:s 94 MW vindkraftsportfölj, VindIn, i Sverige och Finland.

Norddeutsche Landesbank Girozentrale (Nord) LB tillhandahöll 37 miljoner euro i lånefaciliteter för att refinansiera portföljen bestående av två svenska och en finsk vindkraftspark, vilka togs i drift mellan 2009 och 2014 och förvärvades av NTR plc 2019.

Refinansieringen stöds av ett nytt långsiktig företagsavtal för leverans av 70 % av den el som kommer genereras under de kommande 15 åren av Trattbergets 69 MW vindkraftpark i Sverige. Befintliga arrangemang fortsätter att stödja de två andra projekten: ett leveransavtal med en industriell massafabrik för den svenska 10 MW vindkraftparken i Skutskär och en feed-in-tariff för den finska 15 MW vindkraftparken i Svalskulla.

Ansvarig partner Martin Sandgren, kommenterade: ”Vi är mycket glada över samarbetet med Norddeutsche Landesbank Girozentrale (Nord) LB under denna mycket komplexa refinansiering av en Nordisk vindkraftsportfölj. Uppdraget är ett bevis på vår stora förmåga att hantera komplexa internationella finansieringar av förnybar energi och PPA-arrangemang samt på vår utmärkta position på marknaden. Vi är glada för att Nord valde Setterwalls som samarbetspartner i detta projekt och ser fram emot möjligheten att fortsätta arbeta med dem i framtiden.”

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.