uppdrag | 13 okt 2021

Setterwalls har biträtt Nordisk Bergteknik AB (publ) i samband med notering på Nasdaq Stockholm

Responsive image

Setterwalls har biträtt Nordisk Bergteknik AB (publ) (”Nordisk Bergteknik”) i samband med noteringen av Nordisk Bergtekniks B-aktier på Nasdaq Stockholm. Handeln med Nordisk Bergtekniks aktier inleddes den 12 oktober 2021.

Nordisk Bergteknik är en strategisk partner i valda nischer på marknaden för anläggnings- och entreprenadtjänster inom infrastruktur, gruv- och byggindustri. Koncernen, som idag enligt Nordisk Bergtekniks bedömning är norra Europas största aktör med ett helhetserbjudande inom berghantering och grundläggning, driver ett 16-tal operationella bolag med starka positioner och varumärken på den regionala marknaden runt om i Sverige och Norge. Inom koncernen finns bolag vars erfarenhet sträcker sig tillbaka ända till 1960-talet. Basen för verksamheten är gedigen ingenjörskompetens, betydande erfarenhet, långa kundrelationer och en ständig strävan efter att utföra varje uppdrag med högsta kvalitet och säkerhet, samt med hållbarhet i fokus.

Erbjudandet i samband med noteringen omfattade 19 230 769 nyemitterade B-aktier motsvarande cirka 500 MSEK samt 1 000 000 befintliga B-aktier, vilka erbjöds av Bolagets huvudägare Pegroco Invest AB, motsvarande 26 MSEK. Utöver detta har Nordisk Bergtekniks styrelse ställt ut en övertilldelningsoption om högst 3 034 615 B-aktier motsvarande högst cirka 79 MSEK, motsvarande cirka 15 % av antalet B-aktier i erbjudandet. Om övertilldelningsoptionen utnyttjas i sin helhet kommer det totala värdet av erbjudandet att uppgå till cirka 605 MSEK.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.