event / Stockholm / 07 apr 2020

Extrainsatt webbinarium: Att upphandla och tillämpa upphandlade avtal i kristider

Responsive image

Med anledning av COVID-19-utbrottet arbetar stora delar av såväl den offentliga som den privata sektorn med att hantera Coronaviruset och dess konsekvenser. För upphandlande organisationer och leverantörer uppstår inom ramen för detta en mängd olika frågor om hur upphandlade avtal och inköp/leveranser ska hanteras under den rådande situationen. Som ett komplement till den artikel (Att upphandla i kristider – Några medskick) som vi tidigare publicerat kommer vi nu att livesända ett webbinarium där våra experter diskuterar de frågeställningar som tas upp i artikeln och vad som har hänt på området sedan artikeln publicerades. Det kommer också finnas möjligheter att ställa frågor och diskutera live med våra experter via webbinariets chattfunktion.

Frågor som kommer att diskuteras är bland annat:

  • Vad har upphandlande myndigheter/enheter för möjlighet att tillämpa påskyndade förfaranden och/eller att genomföra direktupphandlingar?
  • Vad finns det för möjligheter att genomföra ändringar i upphandlade kontrakt och ramavtal?
  • Hur kan upphandlande myndigheter/enheter och leverantörer hantera eventuella leveransförseningar?
  • Hur kan upphandlade kontrakt eller ramavtal med en leverantör som hotas av rekonstruktion eller konkurs hanteras?
  • Vad finns det för möjligheter till leverantörsbyte inom ramen för ett befintligt kontrakt eller ramavtal?
  • Vilka åtgärder vidtas på EU-nivå och på nationell nivå för att stödja upphandlande myndigheter/enheter och leverantörer i den rådande situationen?

När? Tisdag den 7 april 2020
Tid? Klockan 12:00-13:00

Anmäl dig senast tisdag den 7 april kl 09:00. En anslutningslänk till webinariet skickas ut per mejl två timmar innan webbinariet.

Har du inte möjlighet att ta del av webbinariet när det livesänds? Klicka här för att få tillgång till webbinariet i efterhand.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.