event | Göteborg | Online | 04 jun 2024

Webbinarium: Nya 24-månadersregeln för bemanningsanställda

Responsive image

Missade du Setterwalls senaste frukostföreläsning om den nya 24-månadersregeln för bemanningsanställda? Då är du välkommen på ett kortare webbinarium inom samma ämne!

Bestämmelserna i lagen om uthyrning av arbetstagare, även känd som ”bemanningslagen” eller ”uthyrningslagen”, har på senare tid fått ökad uppmärksamhet. Utöver 24-månadersreglen, som innebär en ny skyldighet för kundföretag att erbjuda tillsvidareanställningar till bemanningsanställda, ligger fokus i diskussionerna på vilka bolag och situationer som egentligen omfattas av lagen.

Skyldigheten att erbjuda tillsvidareanställning har redan trätt i kraft men kommer i praktiken att börja tillämpas den 1 oktober 2024. Det kommer att innebära en stor omställning både för företag som hyr in personal som för företag som har uthyrning av personal. Under föreläsningen kommer Setterwalls arbetsrättsteam att djupdyka i tillämpningen av lagen och den nya regeln. Vi kommer ge er praktisk vägledning bland annat i hur ni kan planera och följa upp vilka arbetstagare som är uthyrda. Ni kommer också att få information om vad som ska erbjudas till bemanningsanställda, tillsammans med praktiska tips för både uthyrare och inhyrare.

Datum: 4 juni 2024
Plats: Online, länk skickas separat
Tid: 12:00-13:00

Varmt välkomna!

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.