uppdrag / 30 okt 2020

Setterwalls har biträtt Aptahem i samband med övertecknad företrädesemission

Responsive image

Setterwalls har biträtt Aptahem AB i samband med en företrädesemission av units, bestående av aktier och två serier teckningsoptioner, som tecknades till cirka 116 procent.

Aptahem är ett bioteknikbolag vars huvudsakliga affärsmodell är att prekliniskt och kliniskt utveckla aptamerbaserade läkemedelskandidater för behandlingar av livshotande, akuta, tillstånd där koagulation och inflammation samverkar i sjukdomsprocessen. Bolagets huvudkandidat är läkemedelskandidaten Apta­-1 som utvecklas som ett akutläkemedel avsett att förhindra den inflammatoriska responsen och därmed motverka uppkomsten av de organ­- och vävnadsskador som bland annat leder till den mycket höga dödligheten hos sepsispatienter.

Genom företrädesemissionen, som tecknades till cirka 116 procent, tillförs Aptahem en initial emissionslikvid om cirka 32,3 MSEK för emissionskostnader. Därutöver kan Aptahem komma att tillföras ytterligare emissionslikvid om cirka 16,8–24 MSEK före emissionskostnader, respektive cirka 9,6–13,2 MSEK före emissionskostnader, vid fullt utnyttjande av samtliga teckningsoptioner som ges ut i företrädesemissionen.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.