uppdrag / 26 apr 2024

Setterwalls har biträtt KKR vid förvärvet av Immedica Pharma

Responsive image

Fonder som förvaltas av KKR har kommit överens om att förvärva Immedica Pharma. Den befintliga ägaren, det nordiska investeringsbolaget Impilo, kommer att återinvestera och ingå ett strategiskt partnerskap tillsammans med KKR. Transaktionen är föremål för sedvanliga villkor.

Immedica grundades 2018 av Impilo och ett erfaret ledningsteam med ett starkt track record av att lansera och kommersialisera läkemedel för sällsynta sjukdomar i Europa. Bolaget har byggt upp en portfölj och pipeline av läkemedel, främst inom hematologi/onkologi samt genetiska och metaboliska sjukdomar för sällsynta tillstånd med stort medicinskt behov. Immedica har snabbt expanderat till att bli en framträdande aktör inom området för sällsynta sjukdomar i Europa, med intäkter på 100 miljoner Euro och en årlig tillväxt på över 50%.

Investeringen sker genom KKR Health Care Strategic Growth Fund II som fokuserar på investeringar i snabbväxande hälsovårdsföretag. KKR har en lång historik av att stödja hälsovårdsföretag globalt och har sedan 2004 investerat cirka 20 miljarder dollar i sektorn.

Bank of America Securities agerade finansiell rådgivare. Gibson Dunn, Setterwalls och Cooley agerade legala rådgivare. Alvarez & Marsal och PwC agerade finansiell och skatterådgivare, och Clearview Healthcare Partners bistod som kommersiell rådgivare.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.