uppdrag / 31 mar 2021

Setterwalls har biträtt Maha Energy AB i samband med en riktad nyemission och en lånefinansiering om sammanlagt drygt 610 miljoner SEK

Responsive image

Setterwalls har biträtt Maha Energy AB, noterat på Nasdaq Stockholm, i samband med en lånefinansiering om 60 miljoner USD från och en riktad nyemission om 10 miljoner USD till den brasilianska investeringsbanken BTG Pactual S.A.

Finansieringen består av ett seniort säkerställt lån om 60 miljoner USD med en löptid om fyra år och en riktad nyemission om 10 miljoner USD genom vilken 7 470 491 nya aktier emitteras till en teckningskurs om 11,59 SEK per aktie. Lånet om 60 miljoner USD återbetalas i etapper under den fyraåriga löptiden med första återbetalningen 15 månader efter låneavtalets ikraftträdande.

Förutsatt att finansieringen slutförs kommer nettoutbetalningen användas till att refinansiera Mahas befintliga obligation om 300 miljoner SEK som förfaller till betalning den 29 maj 2021, finansiera investeringar i Mahas portfölj samt allmänna affärsändamål.

Pareto Securities AS agerar som finansiell rådgivare till Maha i samband med finansieringen.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.