uppdrag / 16 jun 2022

Setterwalls har biträtt Mentice AB vid en private placement om cirka 60 miljoner kronor

Responsive image

Mentice AB har genomfört en private placement om cirka 60 miljoner kronor genom en riktad nyemission av 800 000 aktier till ett pris om 75 kronor per aktie.

Mentice AB har genomfört en private placement om cirka 60 miljoner kronor genom en riktad nyemission av 800 000 aktier till ett pris om 75 kronor per aktie. Ett stort antal svenska och internationella institutionella investerare, däribland Bure Equity AB, Fjärde AP-fonden (AP4), Handelsbanken Fonder and TIN Fonder, deltog i den riktade nyemissionen som var kraftigt övertecknad. Teckningskursen fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande.

Mentice AB är en global marknadsledare och ett bolag som erbjuder högteknologiska lösningar för simulering till medicinsektorn med fokus på den snabbväxande marknaden för endovaskulära behandlingsmetoder. Bolagets lösningar assisterar specialister inom vårdsektorn avseende utveckling, förvaltning samt kontinuerlig förbättring av kompetens och tekniska färdigheter för att på så sätt positivt påverka patientsäkerhet och kvalitet inom vården. Mentice AB:s lösningar är vetenskapligt validerade och är specifikt framtagna för specialister inom vårdsektorn samt för medicinskteknisk industri. Neurovaskulär, kardiologi och perifer intervention är några av de specialitetsområden som täcks av bolagets lösningar.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.