/Start/Aktuellt/Pressreleaser/Setterwalls fortsätter att förstärka transaktionsteamet

Setterwalls fortsätter att förstärka transaktionsteamet

Setterwalls satsning på transaktionssidan har resulterat i en närmast fördubbling av byråns transaktionsteam sedan i höstas. Under våren har man förstärkt teamet med tre seniora personer i form av Mats Boman och Marcus Nivinger, som båda är nya delägare, samt Olof Reinholdsson. Gemensamt för de tre är att de har omfattande erfarenhet av privata och publika transaktioner inom de flesta branscher. I höstas rekryterade Setterwalls Mattias Detterfelt och Linn Jonsson vilka förstärkte byråns kompetens ytterligare inom Private Equity. Nyrekryteringarna är ett perfekt komplement till byråns redan starka team.

2015 var enligt Thomson Reuters ett rekordår i världen sett till det totala värdet på genomförda M&A-transaktioner. Läkemedel och sjukvård, energi samt IT och teknik stod för en stor andel av transaktionerna på den globala marknaden. Även i Sverige var aktiviteten hög och på Setterwalls råder det högtryck på transaktionssidan med ett flertal stora uppdrag både på den privata och den publika sidan som kommer löpa på under hösten.

- Vi ser en stor efterfrågan på juridisk rådgivning på transaktionssidan och vi har ett behov av att förstärka vårt team med fler erfarna specialister. Därför är det glädjande att Mats Boman, Marcus Nivinger och Olof Reinholdsson har börjat hos oss. De besitter mycket värdefull kompetens och erfarenhet inom transaktionsområdet, säger Kristina Einarsson, managing partner på Setterwalls.

Setterwalls är en fullservicebyrå med hög juridisk kompentens som också lägger stor vikt vid branscherfarenhet i klientuppdragen. Setterwalls jurister besitter djup kunskap inom de flesta branscher och hanterar transaktioner även inom reglerade branscher såsom bank och finans och Life Science.

Om de nya partners
Mats Boman har tidigare varit delägare på Delphi och White & Case. Under sin karriär har han biträtt industriella företag, private equity-bolag och finansiella institutioner med förvärv och försäljningar av bolag både i Sverige och utomlands. Under sin tid på White & Case var Mats under ett år placerad i Palo Alto, Kalifornien.

Marcus Nivinger kommer närmast från EY där han var delägare och Sverigechef för EY Law. Innan EY var Marcus delägare på Delphi, där han också startade upp aktiemarknadsgruppen vilken han sedermera var ansvarig för under fyra år. Marcus har även varit på ett secondment-år på Latham & Watkins. Marcus huvudsakliga inriktning är börsnoteringar, företrädesemissioner, private placements och publika bud samt privata M&A.

För mer information vänligen kontakta:
Anders Söderlind, delägare, advokat samt gruppchef inom M&A
E-post: anders.soderlind@setterwalls.se
Mobil: +46 706 61 88 85

Kristina Einarsson, Managing Partner, advokat och Solicitor
E-post: kristina.einarsson@setterwalls.se
Mobil: +46 706 35 89 60

 1. 1. 2017-07-04
  Setterwalls två nya delägare i Finansmarknadsgruppen har nu anslutit
  Mikael Magnusson och Carl Lindencrona har denna vecka anslutit som nya delägare till vår Finansmarknadsgrupp i Stockholm.
 2. 2. 2017-05-05
  Setterwalls rekryterar miljörättsexperten Tove Andersson
  Genom rekryteringen av Tove Andersson stärker Setterwalls ytterligare sin position inom miljö- och energirätt. Tove kommer närmast från Wistrand i Göteborg där hon varit verks...
 3. 3. 2017-04-24
  Setterwalls förstärker med två nya delägare inom Bank & Finans
  Setterwalls välkomnar varmt Carl Lindencrona och Mikael Magnusson som nya delägare till Stockholmskontoret. Syftet är att möta den ökande efterfrågan av högkvalitativ rådgivni...
 4. 4. 2017-02-08
  Fyra nya delägare på Setterwalls
  Setterwalls har den stora glädjen att meddela att byrån förstärker med fyra nya delägare vid kontoren i Stockholm, Göteborg och Malmö.
 5. 5. 2016-10-07
  Setterwalls stödjer Mentor Sverige
 6. 6. 2016-10-07
  Setterwalls advokatbyrå inleder samarbete med Mentor Sverige
  Setterwalls, en av Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyråer, inleder ett samarbete med organisationen Mentor Sverige. Genom mentorprogram ska Setterwalls anställda peppa...
 7. 7. 2016-02-26
  Setterwalls nya Managing Partner uppmuntrar energin
 8. 8. 2015-10-28
  Samhällsutvecklingsprojekt
  Sedan i mars 2015 har Ulf Djurberg och Natali Phalén tillsammans med Infrastrukturkommissionen bland annat utrett juridiska aspekter på en utbyggnad, upprustning och elektrifi...
 9. 9. 2015-06-16
  Setterwalls förstärker med en ny delägare i transaktionsteamet
  Setterwalls välkomnar varmt Mattias Detterfelt som ny delägare till byrån. Genom rekryteringen stärker Setterwalls sin position ytterligare inom privata och publika transaktio...
 10. 10. 2015-06-10
  Setterwalls rekryterar Patrik Olivecrona från Lindahl