uppdrag | 22 mar 2022

Setterwalls biträder Arlandastad Group vid förvärv av Stockholm Skavsta Flygplats – utveckling av företagspark, logistik och solcellspark

Responsive image

Arlandastad Group förvärvar 90,1% i Stockholm Skavsta Flygplats AB från VINCI Airports samt utvecklar 4,84 miljoner kvm mark i ett joint venture med Nyköpings kommun.

Detaljplanearbetet för en första etapp har redan startat. Omfattande utveckling kommer att ske av en företagspark och logistik. Vidare har bolaget ingått avtal med SunMind, ett dotterbolag till VINCI Concessions, om att bygga och driva en solcellspark på flygplatsområdet. Med en yta på 100 hektar och med en kapacitet på nästan 100 MWh blir solcellsparken en av de största i Sverige. Stockholm Skavsta Flygplats, som är Sveriges fjärde största flygplats sett till antal resenärer, har stor betydelse för regionens näringsliv och besöksnäring. Flygplatsdriften kommer att fortsätta utvecklas och ett stort fokus ligger på att återupprätta lönsamheten.

Arlandastad Group är ett fastighetsbolag som förvärvar och förädlar fastigheter. Innan förvärvet av Stockholm Skavsta Flygplats bedöms bolagets projektportfölj uppgå till 40 miljarder kronor med en förväntad projektvinst om 12 miljarder kronor.

VINCI Airports är den ledande privata flygplatsoperatören i världen, med 53 flygplatser i 12 länder i Europa, Asien och Amerika.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.