uppdrag / 12 dec 2019

Setterwalls rådgivare till QleanAir och huvudägaren (Priveq Investment) i samband med listning på Nasdaq First North Premier Growth Market

Responsive image

Setterwalls biträdde QleanAir Holding AB (”QleanAir” eller ”Bolaget”) och huvudägaren (Qevirp 41 Limited som ägs till 84,6 procent av Priveq Investment Fund IV L.P.) i samband med huvudägarens försäljning av befintliga aktier i Bolaget och efterföljande listning av aktierna i QleanAir på Nasdaq First North Premier Growth Market.

Handeln i QleanAirs aktie på Nasdaq First North Premier Growth Market inleddes den 12 december 2019 under kortnamnet QAIR. Erbjudandet i samband med listningen riktades till allmänheten i Sverige och till institutionella investerare i Sverige och internationellt och övertecknades kraftigt. Erbjudandet bestod av en försäljning av befintliga aktier om 300 MSEK och, i det fall en övertilldelningsoption utnyttjas, befintliga aktier om ytterligare 45 MSEK. Priset i erbjudandet var 40 SEK per aktie, vilket motsvarar ett marknadsvärde på Bolagets aktier om totalt cirka 594 MSEK efter erbjudandets genomförande.

QleanAir är en nischad leverantör av premiumlösningar inom den globala marknaden för luftrengöring av inomhusmiljöer. Bolaget har mer än 25 års erfarenhet och erbjuder lösningar utvecklade på filterteknologi som fångar, filtrerar och återvinner inomhusluft. Bolagets affärsmodell baseras på uthyrning av modulbaserade lösningar som erbjuds tillsammans med ett fullserviceerbjudande. QleanAir har cirka 8 100 installerade enheter hos över 2 500 kunder i EMEA, Americas och APAC. För helåret 2018 hade QleanAir en nettoomsättning om 401 MSEK med justerad EBIT-marginal om 18,3 procent. Bolagets årliga genomsnittliga nettoomsättningstillväxt uppgick till 13,5 procent mellan 2013 och 2018.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.