Jessica Schönning

Delägare, Advokat / Stockholm

Huvudsakligen verksam inom

Kompetensområden

Fastighetsrätt / Tvistelösning

Branscher

Bygg & anläggning / Fastigheter / Infrastruktur

Språk

svenska engelska spanska
Profil

Jag har i mer än 15 år arbetat med att bistå företag och offentliga aktörer med rådgivning inom fastighetsrätt, särskilt med inriktning på kommersiell hyra.

Jag har stor erfarenhet av förhandling och upprättande av komplexa hyresavtal för klienter inom fastighetsbranschen.

Mitt ansvar på byrån är att leda Setterwalls Fastighetsgrupp i Stockholm. I det dagliga arbetet hjälper jag företag och offentliga aktörer att förhandla och upprätta fastighetsrelaterade avtal med tyngdpunkt på kommersiell hyra. Jag har särskild erfarenhet av hyresavtal i tidiga skeden samt förhandling om evakuering av hyresgäster. Jag arbetar även inom övriga områden av fastighetsrätten som ex. med plan- och bygglagsfrågor, äganderättsfrågor samt frågor som rör arrende, gemensamhetsanläggningar och servitut etc. Jag har även erfarenhet av arbete både från svenska och internationella förvärv framför allt med rådgivning avseende överlåtelser av fastigheter. Jag driver tvistelösning inom fastighetsrätt.

Jag har uppdrag från ett flertal stora fastighetsägare i Sverige och biträder dessa löpande med juridisk rådgivning och processer.

Jag är anlitad som föredragshållare inom lokalhyresjuridik.

Karriär
2005-,Setterwalls
2003-2004,Stockholms tingsrätt, tingsnotarie
2002-2003,Setterwalls, Trainee
2002,Stockholms universitet, juristexamen
1997-1998,Stockholms universitet, studier i spanska
1996,CILE Malaga, Spain, studier i spanska
Rekommendationer

Jessica Schönning is ranked as Recommended Lawyer by Legal 500 (Real estate).

"Jessica Schönning is a highly skilled real estate lawyer with many years experience. She has an unquestionable broad and deep knowledge, spanning the entire spectrum of real estate law."

- Legal 500, 2021