uppdrag | 18 dec 2020

Setterwalls företrädde Coop Logistik vid försäljningen av ett av Europas största helautomatiserade centrallager till DWS Group

Responsive image

Coop Logistik AB och DWS Group, genom sin fastighetsfond EUROPE II, har ingått avtal enligt vilket DWS går in som ägare till Coops nya centrallager som för närvarande uppförs i Eskilstuna logistikpark. Parterna har samtidigt ingått hyresavtal enligt vilket Coop hyr hela logistikanläggningen från DWS.

Den nya varuterminalen blir en av Europas största helautomatiserade terminaler för livsmedel och kommer tillsammans med en ny logistiklösning att utgöra hjärtat i Coops hela varuförsörjning. Terminalen kommer att förse Coops butiker i hela Sverige med varor. Arean på fastigheten är ca 276 000 kvm och omfattningen av lokalerna är ca 109 000 kvm.

Setterwalls har utöver transaktionen med DWS assisterat Coop i alla delar avseende upprättandet av det nya centrallagret inkl. markförvärv, entreprenadavtal för byggnaden och automations- och logistiklösningen, förhandling och tecknande av hyresavtal samt hantering av miljöfrågor.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.