uppdrag | 08 nov 2019

Setterwalls har biträtt Prime Capital med att förvärva, strukturera, kommersialisera samt finansiera vindkraftsprojektet Stavro om cirka 254 MW

Responsive image

Setterwalls har biträtt Prime Capital med att förvärva, strukturera, kommersialisera samt finansiera vindkraftsprojektet Stavro om cirka 254 MW.

Prime Capital har strukturerat och kommersialiserat projektet och kommer leda byggnationen samt manageringen på uppdrag av ett konsortium bestående av internationella investerare.

Vindkraftsprojektet, som realiseras i nära samarbete mellan Prime Capital och Siemens Gamesa Renewable Energy, förvärvades ifrån Holmen AB av ett internationellt konsortium bestående av koreanska institutionella investerare, Siemens Financial Services samt den tyska pensionsfonden Nordrheinische Ärzteversorgung. Vindkraftsparken, som kommer bestå av 62 vindturbiner och byggas av finska YIT, förväntas driftsättas under slutet av 2021.

Den producerade elen kommer säljas genom två stycken elförsäljningsavtal, varav det ena avtalet är ingånget med Google i syfte att försörja dess serverhallar i Hamina, Finland. Det andra försäljningsavtalet är slutet med Holmen AB för att försörja dess papper- och kartongproduktion med grön el. Projektet har säkrat långsiktig, KfW-stöttad finansiering av tyska DekaBank.

Setterwalls har biträtt Prime Capital genom hela processen och bland annat bistått med rådgivning i samband med förvärvet av projektet, konkurrensrättsliga utredningar och övrig regulatorisk rådgivning, strukturering av två ägarkonsortium, rådgivning kring projektavtal samt genom hela projektfinansieringen. Setterwalls arbetade tillsammans med Clifford Chance i projektet.

Genom att återigen ha biträtt i ett banbrytande och högkomplext infrastrukturprojekt stärker Setterwalls sin position som ledande legal rådgivare för investeringar i förnyelsebar energi i Sverige.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.