uppdrag | 01 jun 2023

Setterwalls Advokatbyrå har biträtt Micropower Group och dess ägare vid Micropower Groups ingående av partnerskap med Polaris

Responsive image

Setterwalls har agerat legal rådgivare till Micropower Group AB (”Micropower Group”) och dess aktieägare när Polaris investerar i Micropower Group.

Micropower Group är en världsledande internationell koncern som utvecklar, producerar och säljer unika laddningslösningar för batterier och strömförsörjning samt modulära Li-jon-batterier till industriella applikationer. Med lång erfarenhet och småländska värderingar har man gått från att vara en leverantör av batteriladdare och strömförsörjningsaggregat, till att bli en världsledande systemleverantör inom batteri och batteriladdning, med expertis över hela världen. Micropower Group är marknadsledande i norra Europa inom materialhanteringssektorn och varje år levererar man mer än 500 000 batteriladdare, Li-jon-batterier och strömförsörjningsaggregat till kunder och återförsäljare världen över.

Polaris är ett nordiskt investmentbolag baserat i Köpenhamn, som investerar i och tillhandahåller kapital till väletablerade medelstora företag i Norden. Polaris fokuserar på företag med tillväxt- och utvecklingspotential.

Transaktionen, vilken föregicks av sedvanlig prövning hos Konkurrensverket, fullbordades den 30 maj 2023 och Setterwalls agerade legal rådgivare till ägarna av Micropower Group under hela transaktionsprocessen. PwC agerade finansiell rådgivare och KPMG agerade som skatterådgivare till Micropower Groups ägarskara.

Ytterligare information framgår av följande pressrelease.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.