Ola Grahn

Delägare, Advokat / Malmö

Huvudsakligen verksam inom

Kompetensområden

Aktiemarknadsrätt / Bolagsrätt / Företagsöverlåtelser, M&A

Språk

svenska engelska
Profil

Jag har arbetat på affärsjuridisk advokatbyrå sedan 2002 och jag är ansvarig för gruppen för bolagsrätt, aktiemarknad och M&A på vårt Malmökontor.

Mitt ansvar på byrån är att leda gruppen för bolagsrätt, aktiemarknad och M&A på vårt Malmökontor. Jag har framförallt stor erfarenhet av venture capital transaktioner och biträder såväl riskkapitalbolag som entreprenörer i samband med kapitalanskaffningar. Jag biträder också klienter med aktiemarknads- och bolagsrättslig rådgivning i samband med börsintroduktioner, nyemissioner, offentliga uppköpserbjudanden och incitamentsprogram. Utöver uppdrag inom mina specialområden arbetar jag också med löpande affärsjuridisk rådgivning för ett antal klienter inom olika branscher. Inom detta område biträder jag med att upprätta, granska och förhandla kommersiella avtal inom en rad områden, bl.a. distributionsavtal och leveransavtal. Sedan snart tio år föreläser jag även varje termin på fördjupningskursen i aktiebolagsrätt på Lunds universitet.

Karriär
2003-, Setterwalls
2002, Advokatfirman Hammarskiöld & Co, Stockholm
2002, Lunds universitet, juristexamen
2002, Lunds universitet, fil. kand.
Rekommendationer

Ola Grahn är listad som Other Specialists av Chambers Europe (Capital Markets) och Chambers Global (Capital Markets och Corporate/M&A) och som Recommended Lawyer av Legal 500 (Commercial, corporate and M&A)

"Ola Grahn stands out for the ability to see beyond the strict legal aspects to have a solid understanding of our business."

- Legal 500

"Ola Grahn exhibits valuable insights into explaining and understanding the long-term consequences of legal decisions."

- Legal 500

"Always available. He has a great understanding of how a multinational high-growth startup operates."

- IFLR1000, 2019

"Highly experienced, good communications skills, pragmatic, and has broad competence."

- IFLR1000, 2019

Uppdrag